Nou născuți

În așteptarea lui Leon – Cum este să fii însărcinată?

Cum este să fii însărcinată?
Îmi doream să devin mămică?
 
Sarcina este o stare și un statut în sine! Da! Fără dar și poate da, îmi doream să fiu mamă!
De ce? Pentru că m-am simțit împlinită! Niciodată nu am avut gândirea majorității. Nu am considerat că trebuie să fac un copil pentru că am o relație de prea mult timp, pentru că e vârsta, pentru că vor alții și așa mai departe. Am întâlnit multe mame care mi-au spus ca au facut un copil pentru că înainte nu se simțeau împlinite.
Mi se pare groaznic să raționezi așa.
În cazul meu, tocmai faptul că am simțit că sunt împlinită și pregătită m-a determinat să îmi doresc un copil.
Și da, poți să fii pregătită să ai un copil, poți să aduni experiențe, poți să ai idee despre lucrurile care te vor așteapta.
Acesta este momentul potrivit: când ești împlinită!

Gândirea „când o fi o fi”, este bună și aplicabilă după ce ai decis că vrei un bebe, pentru a nu lăsa pradă apăsărilor și stresului că se întâmplă exact când vrei, dar nu înainte.
Personal, consider că o perioadă potrivită pentru a deveni mamă este cea în jurul vârstei de 30 de ani. Un copil îți schimbă viața, tocmai pentru asta, până la 30 ai timp să faci tot ceea ce nu mai poți face după ce devii mamă.
Ce am simțit eu când am aflat că voi deveni mămică?
În prima fază nu am simțit nimic, probabil din cauza șocului.
După câteva zile, am început să realizez că, începând de acum, paharul obișnuit de vin va fi înlocuit cu o sticlă de apă.
În pântecul meu se formează o nouă viață, pe care abia aștept să o strâng în brațe.
O veste atât de mare vine mereu cu schimbări, dar mă pot considera o norocoasă din acest punct de vedere.

La nivel hormonal nu am fost afectată aproape deloc, cred ca am avut 2-3 crize în total, pe care sigur le-aș fi avut și dacă nu eram însărcinată…pentru că, să nu uităm,  sunt femeie, înainte de orice.?
 
Am avut două luni mai leneșe, în care bebe Leon se folosea de toată energia mea, ca să se formeze și să întărească, dar după aceea, programul meu a redevenit normal…evident, mai puțin partea cu paharul de vin și nopțile (uneori)
 
Ah, ce dor imi este de serile de Epic, serile în care cântam, până spre dimineață,  pe piesele celor de la The Motans.
 
Burta a început să se observe din luna a 7 -a, nu m-am umflat, nu am avut retenție de apă și nu am vomitat deloc. Am pus puțin peste 20 de kg, dar fiind înaltă, nu s-au văzut aproape deloc. Nu am avut insomnii și nici mari probleme cu arsurile. Dupa cele doua luni de pauză, am putut să imi reiau liniștită activitățile pe care le avusesem înainte. Nu am intrat în “boala cumpărăturilor”, iar în ultimele două săptămâni am cumpărat doar strictul necesar.
Cum mă pregătesc  pentru momentul în care îl voi întâlni pe Leon?  Să fiu sinceră, acum nu mă mai pregătesc, m-am pregătit înainte să-l concep. Acum doar îl aștept! Cum am spus și mai sus, nu am căzut în “boala cumpărăturilor” și nici nu am considerat că trebuie să-i pregătesc camera. Din punctul meu de vedere, aceste activități în timpul sarcinii, sunt de plictiseală, iar dupa cele două luni de pauză am revenit la programul meu destul de încărcat.
Într-adevăr, consider că este bine să-i pregătești garderoba și accesoriile pentru primele trei luni de viață, în rest, cred că depinde de fiecare mamă și de stilul acesteia.
 
Pe această idee de util și esențial, am construit tiparul pentru body-ul Leon, gândindu-mă cum mi-ar fi mie mai ușor să îmbrac și să dezbrac bebelușul și cum s-ar simți el cât mai confortabil îmbrăcat.
Sunt primele săptămâni, în care el trebuie să se simtă liber, în care descoperă mișcări noi, iar acest body a fost creat exact pentru aceste caracteristici. Ca și culori, am ales culori uni, calde, pure și plăcute ochiului.
 
Nu am ales acele printuri tipice din desene animate, deoarece sunt adepta unui stil minimalist și vreau ca, prin simplitatea produsului, să aduc acea liniște, mult dorită, atât pentru bebeluș, cât și pentru părinți.  Un accesoriu foarte util pe care l-am primit pentru când Leon va avea 3luni + este colierul de dentiție de la Bebe Bijoux, un accesoriu pe care chiar îl consider foarte util pentru bebeluși. Atunci când vine perioada de a simți orice textură în guriță, mi se pare că e cel mai potrivit pentru gingiile celor mici.
Cum este să fii însărcinată? Nu e mereu ușor, dar vei găsi puterea și motivația de a trece peste orice. Sfatul meu, ca viitoare mămică, este să încercați să vă găsiti o ocupație pe perioada sarcinii, să vă țineți mintea ocupată, să aveți activitate, să vă mișcați, să nu stați toată ziua în casă, sau mai rău în pat (asta dacă toți parametrii sănătății voastre vă permit).
 
Faceți bebele atunci când vă simțiți împlinite, nu când simte mamă-soacră sau mătușa că este TIMPUL. Nu cumpărați lucruri inutile din plictiseală sau doar de dragul de a cumpăra, și, cel mai important, cu liniștea ta se hrănește copilul din tine, deci fii tu însăți, fii fericită!
 
Ne auzim, dragi mămici!